Fiica marelui poet și filozof Lucian Blaga, Anca-Dorica „Dorli” a încetat din viață la vârsta de 91 de ani. Chiar dacă n-a urmat calea tatălui ei, fiind atrasă de științele exacte, Dorli Blaga a avut un rol esențial în editarea operei complete a  operei marelui scriitor.

Anca-Dorica „Dorli” s-a născut în 1930, la Berna, unde tatăl ei era atașat de presă pe lângă Legația Română. Imediat după al Doilea Război Mondial a urmat cursurile Facultății de Fizică

În perioada comunistă, a lucrat la institute de cercetare, iar după 1990 a lucrat la Senatul României în calitate de expert cu documentația privind NATO

Fiind împuternicit testamentar să administreze opera lui Lucian Blaga, dar și deținătoare a drepturilor de autor, Dorli s-a implicat activ, mai ales în perioada post-comunistă, în munca de recuperare și valorificare a operei poetului.

De asemenea, a scris și volum memorialistic „Tatăl meu, Lucian Blaga”.

Într-un interviu acordat cu câțiva ani în urmă, fiica lui Blaga declara că ar modifica întreaga perioada de după Revoluţie, pentru că atunci a avut mari speranţe, dar „clasa politică toată s-a degradat”, iar „nivelul discursurilor a scăzut”.

Recomandările redacției