Dosar penal în rem după accidentul aviatic din Suceava

0
682

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au declanşat o anchetă penală în cazul accidentului aviatic petrecut, sâmbătă, la Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava, după ce două aeronave de agremet, conduse de doi piloţi experimentaţi, s-au ciocnit, dosarul penal fiind deschis în rem pentru infracţiuni de încălcare de către personalul aeronautic a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor”.

Conform procurorului Sorin Iaşinovschi de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, procurorii au făcut cercetarea la faţa locului şi aşteaptă rezultatele expertizei tehnice realizate de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

Accidentul aviatic a avut loc în cadrul unui antrenament, în urma impactului unul dintre piloţi a decedat şi celălalt se află în comă. Noi am făcut tot ceea ce depinde de noi, cercetarea la locului faptei, am audiat martori. Urmează ca Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile să facă dosarul tehnic şi să afle cauza tehnică a producerii accidentului. Trebuie să vedem dacă este vorba de o defecţiune tehnică sau de ce anume. După ce vom avea raportul vom vedea dacă va mai fi cazul de expertiză. Ei trebuie să stabilească şi să ne spună nouă care este cauza tehnică de producere a accidentului. Este posibil să fi avut motorul o problemă, sunt multe posibilităţi care să ducă la un incident de acest fel”, a declarat, pentru Mediafax, procurorul Sorin Iaşinovschi de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Un pilot a murit şi un altul este în stare gravă în urma unui accident aviatic care a avut loc sâmbătă, lângă Aerodromului Frătăuţii Vechi, din judeţul Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.