Dosar penal pentru leșurile de căprioare găsite la Pecica și Pereg?

0
303

În cursul zilei de vineri, s-a găsit un număr de aproape 30 de leșuri de căprioare, în zonele Pecica și Pereg. În aceste momente, se analizează cadavrele la DSVSA Timișoara pentru eliberarea raportului de toxicologie. „Buletinul de analiză cel mai probabil va fi pozitiv, întrucât s-au găsit tot felul de pliculețe amplasate greșit, practic pe câmp. Acestea trebuie amplasate de firme specializate pentru a nu veni în contact cu fauna, nu de persoane fizice, care nu știu să le folosească. Anul trecut a fost același episod, existând un dosar deschis tot pe aceste fonduri, iar cine gestionează terenul agricol va răspunde. Acesta va fi tras la răspundere pentru folosirea improprie de substanțe toxice împotriva dăunătorilor. Probabil că va fi deschis un dosar penal și acum, în urma raportului și expertizei”, ne-a declarat Cristian Gornic, director executiv adjunct al Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad.

Astfel, pe două fonduri de vânătoare (n.r. – fondul de vânătoare 8 Pereg și fondul de vânătoare Pecica)au fost găsite leșurile mai multor căprioare. Potrivit unor informații, administratorul terenurilor agricole este un cetățean străin.

Au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morții animalelor. În funcție de rezultatul buletinului de analize, se vor lua măsurile legale care se impun”, a declarat agent șef adjunct Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad. În urma buletinului toxicologic, se va stabili gradul de toxicitate al substanțelor, iar în funcție de asta vor fi continuate cercetările. Administratorul terenului s-ar putea trezi cu dosar penal pentru braconaj, sau dacă substanțele nu sunt neapărat toxice, fapta va fi considerată contravenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.