Dosar penal pentru o persoană din Sântana care nu a respectat izolarea la domiciliu

0
401

Unele persoane nu au spirit civic nici măcar atunci când ne aflăm într-o situație dificilă și mai delicată. În aceste momente, cel mai important este să ne protejăm și să evităm contactul cu prea multe persoane, cu atât mai mult dacă am ajuns de curând în țară sau dacă apropiații au venit din străinătate. Din nefericire, unii nu se gândesc încă la aceasta pandemie ca fiind ceva foarte serios și riscă răspândirea acesteia într-un mod voit. 

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş s-a înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii infractiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”. În actul de sesizare întocmit de organele de cercetare penală la data de 23 martie 2020 s-a reţinut că în data de 21.03.2020, o persoană de pe raza localităţii Sântana, județul Arad, aflată în izolare la domiciliu ca măsură de prevenire a
răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, nu a respectat această măsură. Persoana în cauza a părăsit în mod voluntar domiciliu. 
Pentru toate acestea, în prezent se efectuează cercetări în rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută în Codul penal.
Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.