Deși în luna iunie a acestui an, lotul de traficanți de migranți și-a primit condamnările, Curtea de Apel Timișoara a decis că dosarul se va rejudeca, admițând doar în cazul a trei dintre inculpați decizia Tribunalului Arad.

Dispune rejudecarea cauzei în ce-i priveşte pe aceşti inculpaţi (n.r. – Purcariu Adrian George, Chebeleu Rareş, Codrean Adrian Lucian, Codrean Mădălin Călin, Andrieş Mihăilă şi Gîd Florin Petrişor) de către aceeaşi instanţă, respectiv Tribunalul Arad. Menţine celelalte acte efectuate în cauză. În baza art. art. 421 pct. 1 lit.b Cod procedură penală, respinge apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT- Biroul Teritorial Arad cu privire la inculpaţii Bakoş Levente Romeo, Albulescu Cristian Răducu şi Rusu Călin şi menţine sentinţa atacată cu privire la aceştia. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 22.10.2019”, se arată în soluția Curții de Apel Timișoara.

Astfel, Tribunalul Arad i-a condamnat pe Purcariu Adrian George la 2 ani, 10 luni și 347 de zile de închisoare cu executare, iar pe Chebeleu Rareș la 2 ani, 10 luni și 335 de zile de închisoare cu executare. Celor doi li s-au adăugat cele peste 300 de zile de închisoare, ca pedepse rămase neexecutate din sentințe pronunțare anterior în alte dosare.

Ceilalți șapte inculpați din dosar au primit pedepse cu suspendare. Astfel, Codrean Adrian Lucian a fost condamnat la 2 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare, Bakoș Levente Romeo, Gîd Florin Petrișor, Rusu Călin și Albulescu Cristian Răducu la câte 2 ani, 4 luni și 20 de zile de închisoare. Codrean Mădălin Călin a „primit” 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, pe când Andrieș Mihăilă, 2 ani 5 luni și 20 de zile de închisoare.

Opt percheziții

Ofițeri de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT – BT Arad au descins, în 13 iunie 2018, la domiciliile mai multor persoane bănuite de trafic de migranți. În urma perchezițiilor efectuate pe raza a trei localități din județul Arad, precum și în municipiul Arad, au fost identificate și indisponibilizate 139 de grame de canabis, bani și țigări susceptibile că ar proveni din contrabandă. În perioada iulie 2017-februarie 2018, trei suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat şi alţi suspecţi, iar în intervalul noiembrie 2017-februarie 2018, la date diferite, au traficat în patru rânduri un număr de 61 de migranți -minori și adulți- spre țări din spațiul Schengen.

Recomandările redacției