OLYMPUS DIGITAL CAMERACasa Naţională de Asigurări de Sănătate a aprobat dosarul lui Gheorghe Domşa în vederea participării acestuia la concursul de ocupare a postului de director-preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Arad. Actualul preşedinte, economista Angela Cosma, a fost numită în vara anului trecut prin delegaţie în funcţia de preşedinte-director, printr-un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe o perioadă limitată de timp. În ceea ce-l priveşte pe unicul candidat înscris în funcţie, dr. Gheorghe Domşa deşi se arăta circumspect în ceea ce priveşte intrarea în cursă, în cele din urmă se pare că s-a hotărât.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează concurs în perioada 23-25 ianuarie 2013, la sediul CNAS, Sala de Consiliu, pentru ocuparea posturilor vacante de preşedinte-director general al CAS: Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti.
Concursul are loc peste trei săptămâni
Concursul constă într-o probă scrisă ce se va desfăşura în data de 23 ianuarie 2013 şi interviu în data de 25 ianuarie.
Interviul se va desfăşura conform planului de interviu şi va fi structurat pe baza unui plan de management pentru atingerea obiectivelor prin execuţia indicatorilor de performanţă cuprinşi în contractul de management, prezentat de candidat. Planul de management va fi elaborat pentru un an bugetar şi va fi adaptat sistemului de asigurări sociale de sănătate. Planul de management, în foemă scrisă, va fi depus odată cu dosarul de înscriere la concurs.
Condiţiile pe care, obligatoriu, le va îndeplini persoana care va promova concursul pentru ocuparea postului de preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate sunt prevăzute în ordinul preşedintelui CNAS. Astfel, acesta nu poate fi asociat sau acţionar ai furnizorilor de servicii medicale, precum şi titular al contractelor de furnizare de servicii medicale cu Casa de Asigurări. Totodată trebuie să se suspende de drept din funcţiile deţinute anterior, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior. Nu pot deţine funcţii de conducere în cadrul Ministerului Sănătăţii, Direcţiei de Sănătate Publică, furnizorilor de servicii medicale din sistemul de asigurări sociale de sănătate ale căror servicii se decontează din fond unităţilor sanitare, cabinetelor medicale, funcţii alese sau numite în cadrul Colegiului Medicilor, colegiilor judeţene ale medicilor, în cadrul Colegiului Medicilor Dentişti din România, în cadrul Colegiului Farmaciştilor din România, organizaţiei locale ale Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moa­şe­lor sau funcţii în cadrul societăţilor comerciale cu profil de asigurări, farma­ceutic ori de aparatură medicală.

Recomandările redacției