Consiliul Județean Arad a obținut alocarea a peste 30 de milioane de lei pentru dotarea și modernizarea sediului Serviciului Județean de Medicină Legală Arad. Momentan, acesta nu are o sală proprie de autopsie, nici dotări corespunzătoare pentru desfășurarea activităților medico-legale.

Prin realizarea obiectivului de investiții preconizat, se va asigura un spațiu modern și eficient, bine dotat, corespunzător desfășurării activității medico-legale. De asemenea, se va pune în valoare imobilul (clădire și teren), situat în municipiul Arad, str. Vincențiu Babeș nr. 11-13, în prezent neutilizat, și se va executa un corp nou cu destinația „Prosectură” care să corespundă noilor standarde.

„Am actualizat costurile estimative necesare pentru amenajarea serviciului clinic de Medicină Legală, serviciu care, în prezent, funcționează în condiții inadecvate.Acum, Serviciul Județean de Medicină Legală Arad nu are o sală proprie de autopsie care să fie dotată corespunzător și implicit nu este asigurat un minimum de protecție a personalului. Prin realizarea obiectivului de investiții preconizat, se va asigura un spațiu modern și eficient, bine dotat, corespunzător desfășurării activității medico-legale. De asemenea, se va pune în valoare imobilul (clădire și teren), situat în municipiul Arad, str. Vincențiu Babeș nr. 11-13, în prezent neutilizat, și se va executa un corp nou cu destinația ”Prosectură”, care să corespundă noilor standarde.Ca urmare a oportunităților de finanțare, Consiliul Județean Arad a depus solicitare la Compania Națională de Investiții (CNI), iar proiectul se află înregistrat pe lista sinteză. Luna trecută, CNI a solicitat actualizarea valorii investiției, ținând cont de impactul economic asupra prețurilor la materialele de construcții, instalații, echipamente și dotări, și actualizarea cursului valutar – euro, astfel încât să fie asigurate toate condițiile, inclusiv cele financiare, în vederea execuției și punerea în funcțiune a obiectivului.Conform noilor indicatori, valoarea totală a investiției devine 30.661.772,00 lei cu TVA inclus, din care valoarea finanțată prin C.N.I. este de 29.391.012,00 lei cu TVA, iar valoarea privind cofinanțarea din bugetul Județului Arad devine 1.270.760,00 lei cu TVA”, spune Iustin Cionca.

Recomandările redacției