dotariSăptămâna viitoare, arădenii vor putea vedea cu ce s-a dotat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“, pe bani europeni. Este vorba de dotările achiziţionate în cadrul proiectului „Achizi­ţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Vest“, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.
Echipamentele de care ISU se va folosi vor fi expuse la vedere populaţiei, astfel încât arădenii să cunoască utilitatea acestora în operaţiunile de salvare de vieţi omeneşti. ISU a primit două ambulanţe, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială NBCR ce poate fi folosită în cazul accidentelor nucleare, bacteorologice şi chimice, un sistem staţionar de monitorizare a agenţilor chimici şi sistem portabil de monitorizare a agenţilor chimici şi lista de dotări ar putea continua. Proiectul în cadrul căreia au putut fi achiziţionate echipamentele este unul important pentru întreaga regiune de vest. Acesta a fost depus spre finanţare cu sprijinul Consiliului Judeţean.
Prezentarea dotărilor se va face pe data de 15 ianuarie, atunci când reprezentanţii ISU vor prezenta şi un bilanţ al anului, la Consiliul Ju­deţean.

Recomandările redacției