Două persoane sunt cercetate de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului. Acestea au fost implicate în evenimente rutiere soldate doar cu pagube materiale.

În dimineața zilei de 18 mai a.c., un arădean de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 79, pe raza localității Șimand, în dreptul unui imobil a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând într-un șanț. În urma evenimentului au rezultat exclusiv pagube materiale – autoturismul în cauză, un indicator rutier și mai multe pubele -, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În după-amiaza zilei de 18 mai a.c., o femeie de 51 de ani, din Târnova, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 709, pe raza localității Seleuș, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului a rezultat avarierea autoturismelor, iar testarea cu aparatul alcooltest a relevat o alcoolemie de de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătoarei auto responsabile de producerea evenimentului.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, cei în cauză fiind cercetați pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

Recomandările redacției