Două apartamente cuprinse de flăcări, în „Cartierul Verde“

0
256

Flăcările au reușit să cuprindă acoperișul unui apartament, noaptea trecută. Mai exact, este vorba despre un incendiu care a avut loc la ora 03.50 când Detașamentul de Pompieri Arad a fost alertat. Aceștia au fost chemați să  intervină cât mai repede cu putință la stingerea incendiului  produs la ieșire din municipiul Arad în ”Cartierul Verde”.

Când echipajele de intervenție au sosit la locul incendiului, aceștia au format o echipă din cinci pompieri cu o autospeciala de stingere care au reușit să constate că incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unui apartament din cadrul complexului și a propagat la acoperișul apartamentului învecinat.

După aproximativ trei ore de intervenție, incendiul a fost stins. În urma incendiului a ars un apartament și a fost degradat acoperișul celui de al doilea.

După câteva cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că producerea celui de al doilea incendiu a fost favorizată de un complex de factori de natură constructivă și tehnică. Așadar,  construcția de aproximativ 50 m lungime cu mai multe apartamente are acoperișul comun, fără elemente de separare necombustibile la nivelul șarpantei.

Acest fapt a dus la propagarea arderii mocnite. Materialele din compoziția acoperișului: lemn, polistiren, vată minerală, celuloză expandată, au favorizat de asemenea propagarea continuă, iar din cauza învelitorii de tablă nu au fost observate emisii de fum după primul incendiu. 

În urma decopertării unor bucăți de tablă la primul incendiu s-au creat curenți ascendenți, tiraj de aer, fapt ce a favorizat producerea incendiului și propagarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.