autoturisme

 

Poliţiştii de frontieră nădlăcani au depistat un turc şi un român care încercau să treacă ilegal frontiera cu două autoturisme, căutate de autorităţile germane, respectiv maghiare.

„Zilele trecute s-a prezentat pentru a intra în ţară Fahrettin Y., de 51 de ani, conducând un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Germania. Cu ocazia controlului de frontieră, şoferului i s-au solicitat şi documentele maşinii, acesta prezentând un certificat de înmatriculare eliberat de autorităţile germane, în care este specificat ca proprietar un neamţ. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, colegii mei au constatat că autoturismul figurează semnalat ca bun căutat ca probă în procedură penală, alertă emisă de autorităţile din Germania, în urmă cu trei săptămâni. Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a împrumutat maşina de la proprietar, în luna noiembrie 2013, contra sumei de 100 de euro şi nu avea cunoştinţă despre situaţia prezentată”, informează Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Autoturism găsit după aproape şase ani

âLa acelaşi punct de frontieră, poliţiştii l-au depistat şi pe un tânăr de 23 de ani, din Constanţa, la volanul unui autoturism marca BMW 560. Împreună cu acesta, în maşină se afla şi Gheorghe G., de 61 ani, proprietarul declarat al maşinii. Daniel Iancu continuă: „Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au solicitat şi documentele autoturismului, acesta prezentând un certificat de înmatriculare eliberat de autoritatile române în care este specificat ca proprietar un român, altul decât Gheorghe G., fapt ce a trezit suspiciuni lucrătorilor noştri. S-a procedat la verificări în bazele de date şi, în cooperare cu Punctul Comun de Contact Cenad, s-a stabilit faptul că autoturismul  figurează semnalat în Ungaria cu menţiunea confiscare, fiind obiectul unui dosar penal de delapidare, alertă emisă, de autorităţile din Ungaria, în data de 13.11.2008”.

Faţă de cele constatate, Gheorghe G. a declarat că a cumpărat autoturismul de la un conaţional din Suceava şi nu cunoaşte faptul ca autoturismul respectiv ar fi căutat de autorităţile maghiare.

Cele două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, până la finalizarea cercetărilor, iar celor doi şoferi li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale, pentru săvarşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

Dacian Don

autoturisme4 autoturisme1 autoturisme2

 

Recomandările redacției