vamaPoliţiştii de frontieră nădlăcani au depistat doi bărbaţi – un palesti­nian şi un sirian – care  încercau să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documentele altor persoane.
„Un bărbat s-a prezentat, recent, pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar, înmatri­culat în România, care circula pe relaţia România – Austria. S-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile suedeze, dar, cu ocazia controlului, s-au constatat deosebiri de fizionomie între persoana care a prezentat documentul şi fotografia titularului, sta­bilindu-se că este vorba de un palestinian, de 21 ani”, ne spune comisar şef Daniel Iancu, din cadrul Poliţiei de frontieră.
La o zi după acest eveniment, pe data de 9 februarie, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească. Şi de aceas­tă dată poliţiştii de frontieră au observat deosebiri între persoana aflată în punctul de frontieră şi fotografia titula­rului, verificările stabilind că este vorba de un cetăţean sirian, de 16 ani.
Comisarul şef Daniel Iancu continuă: „În cele două cazuri, s-au întocmit lucrări penale pentru să­vâr­- şirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă la trecere ilegală a frontierei de stat”.
(D.D.)

Recomandările redacției