Două case salvate de pompierii Secției Bârzava și SVSU Lipova

0
238

Intervenţia de vineri dimineața a avut loc în comuna Șiștarovăț, incendiul manifestându-se la mai multe anexe cu rol de adăpost de animale, furaje şi alte bunuri din gospodărie. Au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă a Gărzii nr.1 Bârzava cu un ofițer și opt subofițeri și o autospecială a SVSU Lipova. Fiind observat târziu, incendiul se manifesta generalizat la anexe cu posibilitatea de propagare la două case.

În prima fază a intervenției au fost luate măsuri pentru evacuarea animalelor, mai multe bovine şi zeci de suine și pentru protecția celor două locuințe. Incendiul a fost localizat şi limitat după 2 ore de intervenție și stins după mai bine de 5 ore.
Cauza probabilă stabilită este „scurt circuit electric”, în speță proprietarul a folosit o improvizație de natură electrică cu sursă de lumină pentru încălzirea unui incubator de pui.

Vineri după-masa, Garda de intervenție nr.2 Chișineu-Criș din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, una venită în sprijin de la Garda nr.1 Ineu, în orașul Chișineu-Criș, unde un incendiu de resturi vegetale şi menajere de la, favorizat de vânt s-a propagat cu viteză spre mai multe locuințe și anexe. Doar datorită intervenției rapide a pomoierilor militari, casele au fost salvate în ultima clipă. Intervenția a durat mai bine de două ore.

Și Garda nr.1 de intervenție Sebiș și Garda nr.2 de intervenție Gurahonț, s-au luptat cu incendii de vegetație usctă, miriște și litieră în localitățile Gura Văii, Groșeni, Iosășel.
Intervențiile au fost dificile din cauza vântului puternic și a imposibilității accesului cu autospecialele de stingere. „Curățarea terenurilor prin incendiere sau focul deschis în spații deschise în condițiile atmosferice de vânt puternic Cod Galben pot produce dezastre”, spun reprezentanții ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.