Două comune din Arad intră în carantină

0
1424

În ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a aprobat decizia de carantinare zonală propusă de Direcția de Sănătate Publică Arad, pentru o perioadă de 14 zile, pentru unitățile administrativ-teritoriale Livada și Vârfurile, cu toate satele aparținătoare. Rata incidenței în comuna Vârfurile este de 7,47/1000 de locuitori, iar în comuna Livada este de 6,12/1000 de locuitori. 

Autoritățile publice locale vor asigura dezinfecția periodică a spațiilor publice pe baza calendarului stabilit de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad.

Toți medicii de familie ai cetățenilor din unitățile  administrativ-teritoriale au obligația să monitorizeze, din punct de vedere medical, toate persoanele aflate la domiciliu și să asigure asistență medicală tuturor cetățenilor, în mod special femeilor gravide, persoanelor în program de hemodializă, pacienților oncologici etc.

Autoritățile publice locale au obligația să asigure colectarea deșeurilor, iar deținătorii de rețele de utilități au obligația să asigure funcționarea continuă a serviciilor de utilități publice.

Autoritățile publice locale au obligația să asigure continuitatea aprovizionării cu alimente și bunuri de strictă necesitate pentru persoanele fără susținători sau fară posibilitate de asigurare a mijloacelor de subzistență.

Unitățile farmaceutice, din unitățile administrativ-teritoriale prevăzute la art.1, au obligația să asigure continuitatea aprovizionării cu medicamente necesare tratamentului uzual al tuturor cetățenilor.

Medicii de familie, cu sprijinul și sub îndrumarea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, vor pune la dispoziția tuturor cetățenilor a informațiilor detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală, ce trebuie respectate în contextul epidemiologic existent.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției va institui norme derogatorii de la prevederile ordinului ce urmează să fie emis de către Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, numai cu aprobarea Prefectului Județului Arad sau a înlocuitorului de drept al acestuia.

Controlul măsurilor stabilite privind limitarea deplasării persoanelor în/din zonele de carantină se va efectua de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad și, după caz, de către Poliția Locală (în unitățile administrativ-teritoriale în care este înființată).

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad și Departamentului pentru Situații de Urgență, în vederea emiterii ordinului privind instituirea carantinei zonale.

De asemenea, la ultima ședință a CJSU s-a decis că masca va fi obligatorie pe toată raza județului Arad. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.