Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus, ale unor pacienți care aveau în general și alte boli asociate, a ajuns la 876. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în urmă cu puțin timp, ultimele 13 decese în rândul pacienților de covid-19, două dintre acestea fiind raportate la Arad.

Astfel, decesul cu numărul 868 a fost raportat de județul Arad, fiind cazul unui cetățean bulgar în vârstă de 62 de ani. El a fost confirmat cu virusul covid-19 în data de 25 aprilie și decesul a survenit în data de 6 mai, în timp ce era internat la Secția ATI a Spitalului Județean Arad. Nu se cunosc mai multe date despre comorbiditățile sale. 

În data de 25 aprilie, fiind în tranzit pe teritoriul județului Arad, s- a simțit rău și a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. A prezentat dispnee de decubit și fatigabilitate. A fost depistat cu acidoză respiratorie compensată metabolic, hiperpotasemie, sindrom  de hepatocitoliză, insuficiență renală acută, bronhopneumonie cu stafilococ și șoc septic cu punct de plecare pulmonar.

Decesul cu numărul 869 este cazul unei femei de 78 de ani, din județul Arad, care a fost confirmată cu covid-19 în data de 27 aprilie. Decesul a survenit astăzi, 7 mai. Comorbiditățile sale sunt diabet zaharat de tip II, hipertensiune arterială de gradul II, fibrialție atrială, AVC sechelar, hemiplegie dreapta. 

 

Recomandările redacției