Două echipe ale Liceului de Informatică au făcut un pas mare spre Detroit

0
599

Muschetarii Roboticii şi Delta Force s-au calificat în marea competiţie de la Bucureşti, unde la sfârşitul lunii martie va avea loc faza finală pe ţară a concursului de Informatică. Cele două echipe sunt alcătuite din elevi ai Liceului de Informatică din Arad şi s-au calificat de la faza Regională care a avut loc în acest sfârşit de săptămână la Timişoara.

Dacă vor câştiga competiţia naţională, echipele arădene vor ajunge în competiţia mondială care va avea loc în Statele Unite ale Americii, la Detroit.

„Nu vă pot spune cât de mândră sunt de ambele echipe şi cât de mult înseamnă performanţa lor pentru şcoala noastră. Au muncit enorm şi am văzut la ei o pasiune şi determinare nemaiîntâlnită. La început, i-am motivat spunându-le că nu moare nimeni dintr-o încercare, însă nu îmi imaginam atunci că bulgărele se va face atât de mare. Sunt foarte mândră de ei“, ne mărturiseşte profesoara Maria Paşcalău, directoarea Liceului de Informatică Arad.

Anul trecut, liceul a participat la faza naţională de la Bucureşti cu o singură echipă: Muschetarii Roboticii. În toamnă însă s-au prezentat la direcţiunea liceului şi au cerut să se separe. „M-au convins cu argumente că este mai bine aşa. Astfel, liceul s-a ales cu două echipe competitive: Muschetarii Roboticii – în care au rămas «seniorii», adică elevii de clasele a X-a şi a XI-a şi Delta Force – cu elevi de clasa a IX-a şi a X-a. Le-am pus la dispoziţie laboratoare separate şi i-am sprijinit cu tot ce au avut nevoie. Au muncit enorm şi acum iată-i calificaţi pe toţi la faza naţională, unde dacă vor câştiga vor ajunge la Detroit“, se mândreşte directoarea şcolii.

Mai mult, munca celor două echipe a făcut „pui“. În şcoală s-a mai născut o echipă, de juniori de data aceasta. Este vorba despre elevi de până în clasa a VII-a, care vor participa şi ei direct la faza naţională.

Un pas mic pentru Arad, un pas mare… spre America

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.