inselaciuni 2Două cazuri de înşelăciune au avut loc, miercuri şi joi, două femei fiind escrocate de suma de 18.000 de lei, după ce au fost informate că membrii ai fami­liei lor au fost victime în accidente rutiere. Femeile au virat sumele de bani în conturile respective, fără să verifice informaţiile primite. Acestea au fost sunate de un bărbat care le-a cerut bani, pe motivul că rudele lor ar fi suferit răni grave, în urma unor accidentări. Este cazul a două femei mai în vârstă, una din Sântana şi cealaltă din Gurba. „Femeia din Sântana a alertat poliţiştii după ce şi-a dat seama că a fost escrocată, virând 10.000 de lei în contul indicat de individul respectiv”, a declarat purtătoa­rea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. În cazul femeii din Gurba, aceasta a fost informată că fiul ei a avut un accident şi că trebuie să vireze suma de 8.000 de lei.
Poliţiştii sunt în căutarea indivizilor care au înşelat cele două femei. IPJ Arad doreşte să informeze cetăţenii arădeni despre cum pot preveni aceste situaţii nefavorabile. Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității desfă­- şoară mai multe acțiuni de informare a cetățenilor  cu privire la  modalităţile de înşelăciune, prin metoda „accidentul” și „premiul”. Astfel de acţiuni se desfăşoară în comunităţile din municipiul Arad, dar şi în zonele rurale, unde oamenii- persoane în vârstă, în general-pot deveni victime ale escrocilor care folosesc aceste modalităţi de înşelăciune.
Prin metoda „accidentul”, escrocii telefonează la diferite persoane sub pretextul că rude apropiate au fost implicate într-un accident şi solicită ca familia să le vireze diverse sume de bani. În acest sens, poliţiştii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor persoane necunoscute.
(C.G.)

Recomandările redacției