Două incendii puteau să aibă un final tragic din cauza resturilor vegetale

0
147

Pompierii au ținut să aducă la cunoștința tuturor arădenilor faptul că incendierea resturilor în curte sau în câmp ori alte locuri este ceva de evitat. Au avut loc multe incendii din această cauză, iar ieri, aceeași curățare prin incendiere a resturilor vegetale a provocat două incendii care puteau avea consecințe tragice.

Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere si o autospecială SMURD la Șofronea. Aici, un incendiu ce se manifesta la o anexă, aflată în prelungirea casei și risca să cuprindă toată locuința. În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent în interiorul anexei, favorizat de prezența din abundență a materialelor depozitate acolo. După aproximativ două ore de intervenție, incendiul a fost stins în limitele găsite fără a se propaga la casa de locuit.
Cauza probabilă a incendiului ” foc deschis în spații deschise”, în speță, proprietarii imobilului au dat foc resturilor vegetale în grădină iar focul favorizat de vânt s-a propagat la anexă.

Mai departe, Detașamentul de Pompieri Ineu, Garda nr.2 de Intervenție Chisineu-Criș a intervenit cu trei autospeciale de stingere în zona localității Socodor pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o magazie de furaje si adăpost de animale.
La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent, generalizat la întreaga construcție, favorizat de vânt, materialul de construcție(lemn) și de prezența din abundență a furajelor în magazie.
Din fericire, proprietarul a reușit să evacueze animalele din partea în care erau adăpostite. Pompierii s-au luptat și aici două ore pentru a proteja alte două saivane pline de furaje.
Cauza probabilă a incendiului ” foc deschis În spații deschise”, în speță, un angajat a dat foc la resturile vegetale și din cauza vântului puternic, incendiul s-a propagat la saivan.

Detașamentul de Pompieri Sebiș cu cele două gărzi de intervenție Sebiș si Gurahonț și Secția Bârzava continuă să intervină pentru stingerea incendiilor de pășune și literă din raionul de intervenție. Numai în cursul zilei de Ieri au acționat în localitățile Cuied, Monorostia și Sebiș.
Așadar, chiar dacă nu mulți vor să se asculte sfaturile celor care știu cel mai bine ce efecte poate avea focul, acestea ar trebui luate în evidență înainte de provocarea unor nenorociri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.