Paulis 1

Nu este pentru prima dată când afirmăm, răspicat, că Păulişul se nu­mără printre comunele cu cele mai ridicate ritmuri de dezvoltare din par­tea de vest a României. Vorbim aici despre investiţii multiple, venite atât din partea Consiliului Judeţean Arad sau din par­tea Guvernului, cât şi în ceea ce pri­veşte atragerea de fonduri europene destinate dezvoltării infrastructurii locale. Suprapunerea a două mari proiecte judeţene – Drumul Vinului şi Masterplanul – au făcut ca Podgoria Aradului să devină zona cea mai bine pusă la punct în ceea ce priveşte infrastructura: apă, canal, trotuare, străzi asfaltate, podeţe, gaz etc. Ei bine, iată că investiţiile continuă în comuna Păuliş, fie că vorbim de investiţii făcute din fonduri europene, fie că vorbim despre cele efectuate din resurse proprii.
 Pauis 2Centrul de informare
turistică Păuliş-Baraţca
Centrul de informare turistică Păuliş-Baraţca se află deja în cons­trucţie, după cum se poate vedea şi din fotografia alăturată. Imobilul cu destinaţie turistică se ridică pe o suprafaţă de 1.000 mp, în localitatea Baraţca, comuna Păuliş, pe marginea Drumului Naţional 7, cu posibilitate de acces spre Podgoria Aradului (Miniş, Ghioroc, Covâsânţ, Şiria) prin „Drumul Vinului”. Spre Cladova se merge pe DC 69 Cladova până la Baraj, respectiv spre Căsoaia prin Valea Frunzişului Baraţca (drum care va fi asfaltat în perioada imediat următoare) .
Un deosebit interes turistic îl reprezintă Valea Cladovei, Valea Clădoviţei, iar la Păuliş putem vorbi şi despre investiţiile făcute de către ope­ratorii privaţi: Hotel Rusco, Pensiunea Wine Princess şi motel Ada Oil. De asemenea, zona Podgoriei Păuliş re­prezintă şi o atracţie pentru turismul de week-end, relieful şi vegetaţia oferind condiţii ideale în acest sens.
Zona de locuinţe pentru tineri de la Sâmbăteni
Cel de-al doilea proiect care a demarat recent pe raza comunei Păuliş îl reprezintă „Zona de locuinţe pentru tineri” de la Sâmbăteni, proiect local care se află în faza finală de asigurare a utilităţilor pentru cei care vor primi parcele în vederea construirii caselor. În zonă a fost finalizată introducerea reţelei de iluminat public, iar în prezent se lucrează pentru introducerea reţelei de alimentare cu apă curentă. Rând pe rând vor urma şi celelalte utilităţi gospodăreşti care vor fi puse la dispo­ziţia tinerilor din comună, care-şi vor ridica locuinţe în acest nou cartier rezidenţial care prinde contur la Sâmbăteni. Pentru fiecare familie de tineri care vor primi loturi de casă în această zonă rezidenţială, edilii comunei au hotărât să pună la dispoziţie o suprafaţă de 300 mp, iar în perioada următoare toate cererile depuse vor fi analizate de către consilierii locali şi specialiştii din cadrul Primăriei Comunei Păuliş. Vorbim despre o oportunitate cât se poate de valoroasă pentru tinerii din comună de a rămâne lângă părinţi, cu atât mai mult cu cât apropierea Sâmbăteniului de municipiul Arad permite inclusiv o navetă mai mult decât acceptabilă.

Recomandările redacției