Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal și Liceul Special Sfânta Maria din Sântana au obținut procentaj maxim de promovare la sesiunea a două a examaneului național de Bacalaureat. Oficial sună bine, însă dacă ne uităm mai atent observăm că la Pedagogic au fost doar doi candidați, unul a obținut 7,56 iar celălalt 6,35, în timp ce la Sântana au dat examenul trei elevi.

La polul opus, cu zero promovare, s-au situat Liceul Vasile Juncu din Miniș și Liceul Tehnologic Sava Brancovici din Ineu. Și aici, însă situația este bizară. Minișul înregistrează procentaj zero de promovare deoarece singurul candidat al liceului nu a trecut examenul. La Ineu, din cei zece candidați nouă nu au obținut notă de trecere, în timp ce un elev nu s-a prezentat.

Cea mai mare notă s-a înregistrat la Colegiul Național Moise Nicoară: 8,56. Aici s-a înregistrat o „echitate“ perfectă: au promovat doi elevi și au căzut alți doi.

A doua notă, de 8,46 a fost obținută de un elev de la Liceul Atanasie Marienescu din Lipova.

Cel mai mare număr de candidați respinși a fost înregistrat la Liceul Național de Informatică, unde 56 de elevi nu au reușit să obțină notă de trecere.

Recomandările redacției