lupteCampionatele Europene de juniori la lupte greco-romane, întrecere desfăşurată la Skopje, în Macedonia, au consemnat rezultate excelente pentru sportivii de la CS Astra.
Elevii antrenorului emerit Spiridon Stanciu se întorc acasă cu două medalii şi cu alte două locuri aproape de podium, dovadă că şcoala arădeană începe să se impună şi în marile competiţii continentale.
Dorin Pârvan a devenit vicecampion european la categoria 84 de kilograme, Tiberiu Barbazan a cucerit bron­zul la 120 de kilograme, Andrei Dudău s-a clasat pe cinci la 55 de kilograme, iar Mihai Mihuţ a terminat al şaptelea la 60 de kilograme.
Întrecerea a fost onorată de 210 sportivi din 34 de ţări, România cla­sându-se în ierarhia naţiunilor pe locul cinci, cu 28 de puncte.
„Nu pot fi decât foarte mulţumit de aceste rezultate, toţi cei patru băieţi ai noştri au punctat şi în clasamentul european pe naţiuni. Nu am mai avut aşa performanţe de foarte mulţi ani, sperăm ca acesta să fie doar începutul unui şir foarte bun de rezultate internaţio­nale”, ne-a declarat Spiridon Stanciu.
Principalul performer al delegaţiei arădene este Dorin Pârvan, căruia antrenorul CS Astra îi prevede un viitor strălucit: „A învins în meciul de intrare în finală un francez, clasat anul trecut pe trei la Mondiale. A fost un meci foarte solicitant, câştigat de sportivul nostru cu 8-5. În finală a luptat contra unui neamţ, pe care l-a condus după prima repriză cu 1-0, dar a pierdut apoi cu 3-1. Este un băiat foarte talentat, ga­rantez că Pârvan va fi om de bază în lotul pentru Jocurile Olimpice din 2016!”
Pentru luptătorii arădeni urmează Internaţionalele României, pentru ca în perioada 1-3 august să aibă loc Mondialele de juniori de la Sofia, Bulgaria, unde cu excepţia lui Dudău, care susţine Bacalaureatul, CS Astra va fi reprezentată de aceeaşi sportivi.

Recomandările redacției