Poliţiştii au aplicat, în ultima săptămână, în cadrul acţiunilor desfăşurate în contextul pandemiei de COVID – 19, peste 58 de mii de amenzi în valoare de aproximativ 8,6 mili­oane de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
De asemenea, 69 de persoane sunt cer­cetate în 60 de dosare penale, dintre care 54 pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de nepurtarea măştii de protecţie, nerespectarea normelor privind distanţarea fizică sau cu privire la organizarea unor evenimente în spaţii închise pentru care sunt impuse interdicţii ori cu depăşirea numărului de participanţi permis.
Potrivit oficialului MAI, în intervalul analizat, au fost verificaţi aproape 3.000 de operatori de transport persoane, peste 60 de mii de operatori economici, 90 de mii de locaţii de interes, printre care 40 de mii de restaurante, terase şi fast-food-uri, precum şi peste 480 de mii de persoane.
MAI recomandă în continuare cetăţenilor şi operatorilor să respecte regulile de protecţie sanitară pentru a limita răspândirea viruslui.
(sursa: Agerpres)

Recomandările redacției