accident tramvai 1Un accident cu tramvaie în a avut loc ieri, în jurul orei 15.00, în municipiu. Două tramvaie s-au tamponat, din cauza nerespectării distanţei mi­nime obligatorii, iar o femeie, pasageră într-unul dintre tramvaie, a ajuns la spital. Accidentul a avut loc în Cartierul Aurel Vlaicu, pe una dintre cele mai circulate linii de tramvai din muncipiul Arad. În urma impactului, două persoane au fost rănite.
Potrivit reprezentanţilor Companiei de Transport Public Arad, pe fondul nerespectării distanţei dintre vagoane şi a unei frânări tardive, întârziate, s-a ajuns la o tamponare tramvai-tramvai cu urmările de rigoare. Pagubele materiale vor fi cuantificate în urma unei anchete pe care compania o va face împreună cu Poliţia, care va stabili vinovatul. Potrivit martorilor, în primul tramvai se aflau maxim cinci persoane. Din al doilea tramvai o persoană a ajuns la spital. Se pare că era în picioare şi s-a dezechilibrat. O femeie, care era păsageră în tramvaiul care a provocat accidentul, a fost preluată de medicii SMURD şi transportată la spital cu leziuni la nivelul feţei. Victima a fost preluată de medici, stabilizată la faţa locului şi predată Spitalului Judeţean Arad, Unitatea de Primiri Urgenţe, în stare stabilă.
Compania de Transport Public Arad a deschis o anchetă internă. Se pare că şi vatmanul care a provocat accidentul are zgârieturi pe mâini de la cioburile sparte ale parbrizului, însă acesta a refuzat să meargă la spital. Cei doi vatmani au fost testaţi cu aparatul alcooltest, care a indicat valorea zero. Circulaţia tramvaielor a fost blocată aproximativ o jumătate de oră, după care tramvaiele şi-au continuat drumul. „Am intervenit cu o autospecială SMURD, aparţinând Detaşamentului Arad, şi am acordat îngrijiri medicale unei persoanei de sex feminin, victima acci­dentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, căpitanul George Pleşca.
Poliţiştii continuă ancheta în acest caz.

Recomandările redacției