După cum Glasul Aradului a menționat încă de ieri, la data de 5 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri, fiind puse în executare două mandate de percheziție domiciliară.

Din cercetări a reieșit că două persoane ar fi încercat să introducă, într-un penitenciar, droguri de mare risc și substanțe psihoactive.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate peste 13 grame de droguri de mare risc, peste 700 de grame de substanțe psihoactive, precum și recipiente și ustensile folosite la prepararea drogurilor.

În cauză, a fost dispusă măsura reținerii, față de cele două persoane, ulterior, una dintre acestea fiind arestată preventiv, de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad.

Față de cea de-a doua persoană bănuită, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile.

La activități au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au documentat activitatea a doi inculpați care au încercat să introducă în Penitenciarul Arad aproximativ 13 grame de droguri de mare risc (JWH – 210) și 750 de grame de substanțe psihoactive (ADB-P-5Br-INACA). În cauză, s-a dispus măsura reținerii față de doi inculpați, unul dintre aceștia fiind arestat preventiv de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad. Față de cel de-al doilea inculpat, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Recomandările redacției