Doi oameni au ars de vii, la Arad, pe strada Giordano Bruno, după ce anexa în care locuiau a fost mistuită complet de flăcări. Încăperea, o construcţie din lemn, a fost distrusă în doar câteva minute, astfel că, până la sosirea pompierilor, clădirea a ars complet, iar cei doi locatari nu au mai putut fi salvaţi. „De la ţigară a luat foc, am văzut focul mare şi nu am mai putut să facem nimic. Au băut, amândoi. A căzut scrum, cred, pe haine. Erau tineri, ea a avut 60 şi el 48, erau cumnata mea şi cumnatul”, a spus proprietara locuinţei.

Cei doi oameni, care au fost găsiţi carbonizaţi, locuiau împreuna într-o anexă pusă la dispoziţie de către o cumnată de-a lor. Bărbatul avea 48 de ani, iar femeia 60. Fosta soţie a aflat despre incident chiar de la copilul lor. „A venit copilul la mine, a zis hai mami, că a ars tata, a băut spirt sanitar. Nu ştiu cum a luat foc. Eu am fost despărţită de el. Întrebaţi-i pe ei cum a luat foc, de la lumânare, de la băutură, nu ştiu”, a spus fosta soţie a bărbatului decedat.

Victimele au fost găsite de pompieri, carbonizate. Casa a ars complet în mai puţin de 20 de minute. „A intervenit Detaşamentul Arad cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un ofiţer şi nouă subofiţeri. În momentul sosirii la locul incendiului, acesta se manifesta generalizat, la întrega anexă cu rol de locuinţă particulară. În urma cercetării şi primei intervenţii s-a constatat că este vorba despre două victime, două persoane carbonizate, o persoană de sex masculin şi una de sex feminin. După 30 de minute s-a reuşit limitarea şi izolarea incendiului, fără a se propaga la restul construcţiilor, existând pericolul de propagare la casele învecinate care sunt lipite unele de altele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Pentru că anexa nu era conectată la electricitate şi nici nu avea vreo sursă de încălzire, poliţiştii vor să afle circumstanţele exacte în care şi-au pierdut viaţa cei doi. Investigatorii aşteaptă însă raportul celor de la ISU, care trebuie să stabilească, mai întâi, cauza incendiului. Acesta ar fi putut fi generat de o lumânare sau de o ţigară aprinsă, dar nu este exclusă nicio altă posibilitate. Pentru că zona a fost împânzită de zeci de curioşi, la fața locului a fost solicitată şi prezența „mascaților” de la DPIR.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției