UPDATE  Într-un final, în cursul nopții trecute, cele două persoane rătăcite au fost găsite. Din fericire, acestea se aflau în stare bună și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind conduse înapoi spre casă de echipa SVSU Covăsânț. 

Dintr-o alergare de seară într-o zonă cu aer liber, lucrurile au luat o întorsătura neașteptată când două persoane s-au rătăcit. Plecate la alergare, cele două persoane au luat-o de la mănăstirea Feredeu spre Vârful Capra. Din păcate, aceștia au sunat la numărul unic de urgență 112, dar fără să știe să dea prea multe detalii, mai ales din cauza întunericului care face atât de dificilă orientare, chiar și în zone necunoscute, acum nefiind vorba despre o zonă în care ai foarte multe repere. Cu toate acestea, mai multe echipe au plecat în căutarea celor doi și speră să îi găsească în cel mai scurt timp cu putință, fără ca aceștia să fie obligați să își petreacă noaptea în pustietate.
„În jurul orei 22.40, două persoane au apelat serviciul 112, susținând că s-au rătăcit în zonă mănăstirii Feredeu. Persoanele au plecat la alergat, susțin că se afla la aproximativ 4km fata de mânăstirea Feredeu spre Vârful Capra. Nu au instalată aplicația de localizare 112 pe telefon. În zonă s-au deplasat pentru căutarea două echipaje ale Detașamentului de Pompieri Arad, un echipaj de jandarmi și un echipaj al SVSU Șiria”, a declarat George Pleșca, Purtător de Cuvânt ISU Arad.

Mai mult de atât, pentru că aceștia nu aveau instalată o aplicație care permite autorităților să vadă exact locația în care se află, dispecerii ISU au putut să îi localizeze, în mare parte. Aceștia s-ar afla undeva desupra localității Covăsânț și acolo a fost trimisă o echipă SVSU Covăsânț. 

Revenim cu mai multe detalii. 

Recomandările redacției