Pentru finalul anului 2018, un an încărcat de proiecte și premii, cei de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” pregătesc două premiere.

Mare sarbatoare, mare: un an de când soțul ei a părăsit domiciliul conjugal și, implicit, pe ea. Giulia sărbatoreste aşa cum se cuvine şi îi pregăteşte o surpriză de zile mari” – acesta este punctul de plecare al one woman show-ului cu care va urca pe scenă Angela Petrean Varjasi în 21 decembrie, la ora 19. Este vorba de spectacolul „Giulia/Singură acasă”, după Dario Fo și Franca Rame, un proiect construit de regizoarea Liana Didilescu.

Prima reprezentație a acestui nou proiect coincide cu inaugurarea unui nou spațiu de joc în Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, și anume Sala de la 3. „Ne bucurăm să putem pune la dispoziția artiștilor și să deschidem astfel publicului un nou spațiu pentru spectacole. «Sala de la 3» este, de fapt, un loc pentru proiecte mici, pentru proiecte experimentale, un spațiu care, în contextul teatral actual, este extrem de necesar”, spune Bogdan Alexandru Costea, managerul Teatrului Clasic.

Cel de-al doilea proiect care va vedea lumina rampei la finalul anului 2018 este spectacolul „Aici, acolo”, de Mihai Ignat, în regia lui Alexandru Maftei. Din distribuție fac parte actorii Oana Kun, Ovidiu Ghiniță, Florin Covalciuc, Sorin Calotă și Amalia Huțan. Scenofâgrafia este semnată de Gabriela Spiridon. Această premieră este programată pentru data de 22 decembrie, de la ora 19, în sala Studio a TCISA.

Recomandările redacției