UTA a remizat în prima etapă a returului, 1-1 pe teren propriu cu Daco-Getica București, după un meci în care arădenii au irosit mai multe șanse importante de a înscrie.

Înainte de debutul partidei s-a intonat imnul național, lucru obișnuit pentru bucureșteni, care au parte de acest lucru la fiecare meci acasă.

Începutul a fost anost, fără situații de poartă, posesia în primul sfert de oră fiind în mare parte a oaspeților. Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Bustea, însă acesta a tras pe lângă din afara careului.

UTA a fost periculoasă pentru prima oară în minutul 18, când Costin a scăpat singur cu Balauru, dar portarul oaspeților a respins în corner șutul mijlocașului.

Dintr-o serie de greșeli în apărarea arădeană avea să vină deschiderea de scor: Benga a respins slab o centrare în careu, Oprea nu a reușit nici el să îndepărteze pericolul, Stahl a pasat greșit iar Călințaru a înscris cu un șut plasat de la 20 de metri, la colțul scurt.

Până la pauză s-a jucat mai mult la poarta lui Balauru, dar arădenii nu au reușit să înscrie, cel mai aproape fiind la o lovitură liberă a lui Ciprian Rus de la 23 de metri.

La două minute după revenirea de la vestiare, UTA a egalat: Stahl i-a pasat bine lui Costin, care s-a strecurat printre fundașii centrali și a reluat cu stângul în poarta bucureștenilor.

„Alb-roșii” au cerut penalty în minutul 55, când Stahl a fost lovit de portarul Balauru, dar arbitrul nu a fost de acord. Arădenii au dominat clar în partea secundă, dar chiar și așa, nu au reușit să înscrie golul de trei puncte. Golgheterul Ciprian Rus a avut câteva șanse, însă din poziții destul de dificile, șuturile sale fiind blocate de Balauru.

Fără îndoială însă, cea mai mare ocazie a UTA-ei i-a aparținut lui Lucian Oprea: mijlocașul a primit o pasă de la Costin și din poziție ideală, nemarcat, a tras execrabil, direct în portarul Daco-Geticii.

Pe final, elevii lui Marius Baciu puteau pleca cu toate punctele, însă Georgescu a tras în transversală din 10 metri.

Așadar scor final 1-1 și UTA cade din nou pe poziția a zecea. Arădenii încheie anul săptămâna viitoare, cu o deplasare pe terenul Farului.

UTA: Orlic – R. Iuga (66 Dan), El Hasni, Benga, Copaci – Coulibaly, Oprea – Costin, Matei (70 Isac), Stahl (77 D. Popa) – Rus. Rezerve neutilizate: Bodea – Suslak, A. Iuga, Hrezdac. Antrenor: Ionuţ Popa

Daco Getica: Balauru – Dima, Cotigă, Motroc, Georgescu – Acolatse, Carabela (87 Neacșu) – Teuţ (77 Stănescu), Călinţaru, Bustea – Nica (55 Fildeș). Rezerve neutilizate: Gavrilaş – Iordănescu, Grigore, Ilie. Antrenor: Marius Baciu

FOTO: UTA Media Design

Recomandările redacției