Două săptămâni de la asasinat: nici o pistă! „Să fim atenți la sinucigașii care apar în zona exploziei”, spun însă experții

0
1447

Astăzi se împlinesc exact două săptămâni de la atentatul cu bombă de la Arad, în urma căruia omul de afaceri Ioan Crișan a fost pur și simplu ras de pe fața pământului. O crimă comisă cu sânge rece, de un specialist – de un adevărat profesionist în domeniu. Deși pare că astfel de persoane duc o viață extrem de calculată, în care greșelile nu își găsesc infiltrare, totuși există și neajunsuri.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, spune că, în general, criminalul rămâne în zonă pentru o perioadă îndelungată. Românii sunt cei care fug, dar dacă discutăm despre un asasin de meserie acesta ar putea fi destul de aproape de oamenii legii.

În general, tăntălăii din România fug mâncând pământul, dar să știți că e grea de tot soarta aceasta de gonaci. Pentru că, la un moment dat, se termină lovelele, se termină prietenii. Tu ai nevoie non-stop de bani ca să te adăpostești, să plătești, vei fi mereu un os în gât, nimeni pe pământul acesta nu o să fie dispus la infinit să îți ofere lucrurile acestea.

Cei de afară sunt însă mai buni. Cu toate acestea, eu cred în Poliția Română, deseori pusă la zid, dar să știți că Poliția Română are oamenii ei, specialiștii eI, are legăturile ei. Se cunosc cu specialiștii europeni, participă la întâlniri, informatorii lor ne ajută pe noi și invers. Este o soartă tristă asta de fugar.

Din experiența mea, vă spun că cei experimentați rămân pe loc și nu fug pentru că vor să controleze totul, să fie atenți la fiecare detaliu care apare. Aceștia o taie doar atunci când simt răsuflarea în ceafă. O astfel de crimă are loc din deranj, atunci când ajungi să deranjezi, pentru bani pentru stăpânirea pieței, acesta este adevărul. Sunt gata să ajungă la acest nivel, se fac unii pe alții pentru cauze mici, dar gândiți-vă când la mijloc apar bani mulți, proprietăți, când miza crește”, a explicat Tudorel Butoi pentru fanatik.ro.

Atenție la sinucideri

Sinuciderile din zona crimei ar putea să ofere răspunsul mult căutat de criminaliști. „Este o situație complexă, nu este una deloc simplă, discutăm despre indivizi întovărășiți, indivizi dificil de prins, dar nu este imposibil.

Vă spun un detaliu la care Poliția Română și opinia publică trebuie să fie atente în următoarea perioadă. Sinucigașii care apar în zona crimei, adică cel care va tace definitiv. Trebuie să urmărim sinuciderea aia care apare într-un hotel, poate cel care s-a împiedicat și a căzut de la balcon, aici ar putea sta răspunsul crimei de la Arad”, a mai zis expertul pentru fanatik.ro.

Crima ar putea rămâne un mister pentru totdeauna

Într-o speță ca aceasta am putea avea răspunsul repede, am putea afla criminalul de la oră la oră sau acesta poate să nu cadă niciodată. Adică această crimă de la Arad să rămână pe veci cu autor necunoscut. Este foarte posibilă și situația în care autorul să nu fie găsit vreodată”, a zis Butoi, psihologul criminalist, explicând pentru fanatik.ro că asasinatul de la Arad ar putea să rămână fără vinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.