O dublă sărbătoare – realizată în orga­nizarea administrației comunei, respectiv a Primăriei și a Consiliului Local – se desfășoară astăzi și mâine la Apateu. Se sărbătoresc „Zilele satului Apateu“ și toto­- dată se realizează și tradiționala „Întâlnire cu fiii satului”, ajunsă la a treia ediție.
În ceea ce privește aniversarea exis­tenței satului Apateu, trebuie marcat cum se cuvine aspectul că se împlinesc 794 ani de atestare documentară, după cum, cu mândrie ne-a precizat primarul comunei, Aurel Bondor.
Sărbătoarea începe astăzi, la ora 10, cu primirea invitaților urmată de un Te Deum și prezentarea unui obicei local: obiceiul recruţilor.
La ora 11, primul edil va adresa salutul său celor prezenți și va declara deschisă sărbătoarea. Va urma inagurarea festivă a trei investiții importante: un teren sintetic, o bază sportivă și așeză­mântul After school. Spectaculoasa paradă a portului popular va capta atenția tuturor, după care se va derula un amplu program  folcloric.
Mâine, ziua va începe tot cu un Te deum și se va continua cu întreceri sportive, iar seara cu un spectacol folcloric finalizat cu focuri de artificii.

Recomandările redacției