O dublă sărbătoare – realizată în organizarea administrației comunei, respectiv a Primăriei și a Consiliului Local – se va desfășura în acest sfârșit de săptămână la Apateu. Se vor sărbători „Zilele satului Apateu“ și totodată se va marca și tradiționala „Întâlnire cu fiii satului”, ajunsă la a treia ediție.

În ceea ce privește aniversarea existenței satului Apateu, trebuie marcat cum se cuvine aspectul că se aniversează 794 ani de atestare documentară, după cum, cu mândrie ne-a precizat primarul comunei, Aurel Bondor.

Sărbătoarea va începe sâmbătă la 10, cu primirea invitaților urmată de un Te deum și prezentarea unui obicei local: obiceiul recruţilor.

La ora 11, primul edil va adresa salutul său celor prezenți și va declara deschisă sărbătoarea. Va urma inagurarea festivă a trei investiții importante: un teren sintetic, o bază sportivă și așezământul After school. Va urma parada portului popular și un amplu program  folcloric.

În a doua zi se va începe tot cu un Te deum și se va continua cu întreceri sportive iar seara cu un spectacol folcloric finalizat cu focuri de artificii.

Recomandările redacției