O dublă sărbătoare – realizată în organizarea administrației comunei, respectiv a Primăriei și a Consiliului Local – se va desfășura în acest sfârșit de săptămână la Apateu. Se vor sărbători „Zilele satului Apateu“ și totodată se va marca și tradiționala „Întâlnire cu fiii satului”, ajunsă la a treia ediție.

În ceea ce privește aniversarea existenței satului Apateu, trebuie marcat cum se cuvine aspectul că se aniversează 794 ani de atestare documentară, după cum, cu mândrie ne-a precizat primarul comunei, Aurel Bondor.

Sărbătoarea va începe sâmbătă la 10, cu primirea invitaților urmată de un Te deum și prezentarea unui obicei local: obiceiul recruţilor.

La ora 11, primul edil va adresa salutul său celor prezenți și va declara deschisă sărbătoarea. Va urma inagurarea festivă a trei investiții importante: un teren sintetic, o bază sportivă și așezământul After school. Va urma parada portului popular și un amplu program  folcloric.

În a doua zi se va începe tot cu un Te deum și se va continua cu întreceri sportive iar seara cu un spectacol folcloric finalizat cu focuri de artificii.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției