clmToate proiectele aflate pe ordinile de zi ale celor două şedinţe ale Consiliului Local Municipal de joi au fost aprobate, fără discuţii prea multe, de aleşii locali.

Prima şedinţă care a avut loc a fost cea extraordinară, cu două proiecte pe ordinea de zi.

După care, aleşii locali au intrat în şedinţa ordinară, la începutul căreia, Adriana Chirilov a depus jurământul, aceasta înlocuindu-l în Consiliul Local Municipal pe Glad Varga.

În şedinţa ordinară, consilierii au avut de aprobat  21 de proiecte, aflate pe ordinea de zi, printre care şi cel privind privind conferirea unor titluri şi distincţii cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediţia 2014 şi cel privind privind modificarea patrimoniului concesionat al Consiliului Local al Municipiului Arad către SC Compania de Transport Public SA Arad.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei se mai află un proiect privind modificarea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Arad care va funcţiona în anul şcolar 2014-2015.

Tot pe ordinea de zi a şedinţei ordinare s-a aflat un proiect privind aprobarea începerii preparativelor ce vor permite participarea municipiului Arad la procedura de selecţionare pentru obţinerea titlului „Arad – capitală europeană a culturii – 2021”.

După aprobarea acestui proiect, în următoarea şedinţă a consiliului se va aproba efectiv funcţionarea asociaţiei, pentru că se va definitiva bugetul acesteia. Va fi vorba de un buget de funcţionare pentru asociaţie, unul pentru evenimente şi unul pentru selectarea partenerilor cu care se va lucra.

Potrivit primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, din a doua jumătate a lunii septembrie, asociaţia va putea să contracteze şi un consultant.

O nouă staţie de tramvai în Vlaicu

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat că va propune Consiliului Local aprobarea amenajării unei noi stații de tramvai, între zona Lebăda și Piața Fortuna.

“Între cele două zone din Vlaicu este a doua cea mai mare distanță dintre două stații de tramvai. Tot acolo avem cel mai mare trafic de călători, pentru că în Vlaicu există un număr foarte important de blocuri, iar tramvaiul este poate cel mai solicitat mijloc de transport”, a declarat primarul, justificând propunerea.

Acesta a mai adăugat că proiectul va fi finanțat de patronii complexului comercial deschis recent în zonă.

Recomandările redacției