Două tinere din Congo şi Camerun, cu documente franceze aparținând altor persoane, au fost depistate de poliţiştii de frontieră de la Curtici

0
154

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat două tinere din Congo şi Camerun, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosind documente franceze care aparţineau altor persoane.

În data de 14.03.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în două trenuri cu destinaţia Budapesta şi Viena, două persoane de sex feminin.

La controlul specific, una dintre femei s-a legitimat cu o carte de identitate franceză, iar cealaltă cu un paşaport Congo însoţit de un permis de rezidenţă francez.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că cele două femei sunt cetăţeni din Camerun  şi Congo, au vârsta de 20, respectiv 36 de ani şi au intrat legal în ţară în baza documentelor personale şi a unor vize valabile. Cele două persoane au declarat că au încercat să se folosească de documentele altor persoane deoarece nu aveau vize care sa le permită să călătorească legal în Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor două femei, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.