Accident feroviar la Gugești. Două trenuri de marfă s-au tamponat. Ce spun reprezentanții CFR

Un accident feroviar a avut loc la Gugești, pe Magistrala feroviară 500 (București-Suceava) joi dimineață, 1 decembrie 2022, în incident fiind implicate două trenuri de marfă.

Accidentul a avut loc la ora 9,55 pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galați, între stațiile Gugești și Shlea (între Mărășești și Râmnicu Sărat), pe firul II.

ISU Vrancea a fost sesizat prin apel la 112 că în zona Dumbrăveni a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă. Ambele trenuri transportau cereale.

„Prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în zona Dumbrăveni, a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă ce transportau cereale. Conform apelului, în urma coliziunii a deraiat un vagon ce transporta cereale”, au transmis reprezentanții Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

”Traficul feroviar este întrerupt la această oră pe intervalul de stații Gugești – Sihlea, din cauza unui incident feroviar în care au fost implicate două trenuri private de marfă. Menționăm faptul că, locomotiva trenului privat de marfă, care aparține operatorului TimRail Cargo s-a defectat, iar mecanicul nu a mai putut controla garnitura, care a patinat și a intrat într-un alt tren privat de marfă, al companiei DB Cargo, care aștepta la sector.

În urma impactului, locomotiva și primul vagon, din compunerea trenului de marfă al companiei DB, au deraiat.

sursa: infoactual.ro

Recomandările redacției