Aseară a avut loc la Sala Sporturilor „Victoria“, gala de kickboxing Dey Grand Prix, eveniment aflat în calendarul Colosseum Tournament. Printre cele 15 partide ale evenimentului, au figurat și patru care au angrenat luptători arădeni.

Cosmin Neagu a debutat aseară în circuitul profesionist, luptând împotriva lui Eric Orășanu. Din păcate sportivul nostru a fost învins la puncte dar, ținând cont că este doar prima sa luptă, cu siguranță este o experiență care îl va ajuta pentru cele viitoare.

Foarte echilibrată a fost lupta dintre Alexandru Ianțoc și Ion Chirilov din Republica Moldova; atât de echilibrată încât la final arbitri au decretat egalitate între cei doi luptători.

O spectaculoasă victorie pentru Arad a fost realizată de Valy Petruț, care l-a învins prin KO pe maghiarul Pal Garaguly, în lupta pentru categoria +95 kg. Adversarul arădeanului a rezistat în ring doar 35 de secunde, fiind trimis la podea cu un excelent croșeu de dreapta.

În sfârșit, așa cum am detaliat într-un material anterior, la categoria 61 de kilograme, colegul nostru Rüben Onișor l-a învins prin decizie unanimă pe timișoreanul Daniel Muțiu. Aflat la al treilea meci la profesioniști, Rüben este încurajat de această victorie să meargă pe drumul frumos pe care și la ales în lumea acestui sport: „A fost un meci important pentru mine împotriva unui adversar bine pregătit. În spate stă multă muncă și pregătire alături de Marcel Rus și regretatul maestru Ivan. Au fost trei reprize în care a trebuit efectiv să alerg după adversarul care spera să mă pună la podea cu o contră de dreapta pe lovitura mea de stânga. Cu toate acestea eu mi-am făcut treaba și am mers înainte. Mă bucur că am încheiat acest an cu o victorie și sper să încep și 2022 în același mod. Cât despre colegul meu Cosmin Neagu, am doar cuvinte de laudă chiar dacă nu a reușit să obțină victoria, simplul fapt că a ajuns să lupte într-o gală profesionistă de nivelul Colosseum Tournament este un mare pas înainte. Pe această cale aș dori să mulțumesc și celor care au fost lângă mine de la bun început și anume: e-construcții, Dey Security, Titan Evolution, Atletic VSA, Signed 98, LaHasan Gourmet, SHOWconcept. Totodată aș dori să mulțumesc domnului Daniel Leș și celor de la Inteco Holding dar și celorlalți sponsori care au adus o gală de așa anvergură la Arad.“

În main-eventul serii Mădălin Crăciunică l-a învins la puncte pe Vitalie Matei (Republica Moldova). Un alt meci așteptat cu mare interes a fost cel dintre Alexandru Lungu și neerlandezul Vincent Liebregsts, câștigat de român prin KO.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției