IMG_2713Un număr de șapte medici din Anglia au venit de curând la Vârfurile. Având specialitatea oftalmologie, aceștia au venit printr-o fundație – fiind însoțiți și de translator – și au acordat consultații unui număr de 653 de persoane. După fiecare consult, pacienții au primit – în mod gratuit și dacă a fost cazul – și câte doi ochelari: unul pentru vederea la distanță și altul pentru citit.
Au venit persoane din comune de pe toată Valea Crișului.
„Medicii aceștia au avut o atitudine respectuoasă față de toată lumea – fie că era bătrăn, fie că era tânăr – ceea ce la noi se întâmplă cam rar. Toată lumea a fost foarte mulțumită de felul cum doctorii din Anglia s-au comportat“ – spuneau cu regret câteva persoane mai vârstnice.
Din spusele lor, tinerii doctori veneau tot la doi ani în România, de la Vîrfuri ei urmând să plece în Banat și mai apoi mai departe, în Moldova. Ei au ajuns la Vîrfurile datorită pastorului Sorin Ignat, la Vîrfurile ocupându-se de ei Ștefan Iuga și pastorul Traian Iuga. Au mai rămas clienți la ușa acestor medici dar ei doar atât au putut să stea, fiind așteptați în alte părți. Ei au făcut și alte intervenții, pe lângă examenarea legată de necesitatea ochelarilor.
La încheierea celor două zile, tinerii medici s-au declarat mulțumiți și surprinși de felul cum au fost tratați în acestă zonă – inclusiv de cazare și calitatea mâncării.
Unii localnici au atras atenția celor în drept că „sunt oricând bineveniți aici și alți medici, de alte specializări: urologie, cardiologie, boli reumatice, boli de care suntem noi chinuiți în această zonă“.

Recomandările redacției