Ce ne-a lăsat pandemia asta după doi ani de mască care a trebuit să o purtăm așa cum era prevăzută în lege, ori ne place, ori nu ne place prin acest ordin am trecut cu toții. Iar acum după ce am scăpat de aceste restricții parcă suntem în altă lume. Sunt organizate diferite întâlniri cu fiii satului, sărbătoarea localităților, nedei, majorate, onomastici și multe altele, au început să ia amploare.

Orașul Sântana a avut două zile activități. Era și firesc, doar nu se lăsa primarul orașului Sântana mai prejos decât alții, mai ales că domnul primar Daniel Tomuța este un primar ambițios. Cel puțin, așa îl știm noi și atunci în prima zi a fost organizată o Gală de Box: Cupa Unirea Sântana, care se află la ediția a II-a, iar pe Platoul de lângă parcul de pe strada Mihai Viteazul a fost și o expoziție de mașini de epocă și utilaje agricole. Totodată a fost și paradă cu mașini istorice în colaborare cu Retromobil Club România, filiala Arad. Cam acesta a fost programul în mare, iar duminica a fost programul cel gros.

Duminica, o zi de muzică pentru toți

Am simțit când am ajuns la Sântana că nu mai aveam oxigen, așa căldură mare a fost, dar după ce soarele începuse să coboare s-au schimbat lucrurile și ne-am apropiat de scenă, unde am partipat la programul artistic până ce au ridicat focul de artificii deasupra orașului care a luminat orașul ca ziua.

Deci duminică edilul șef a salutat prezența cu un „Bun venit dragii mei la Zilele orașului dumneavoastră, iată că a venit și ziua cea mare când timp de câteva ore trebuie să uităm de toate și să purtăm și discuții între noi, în armonia muzicii“, a precizat edilul șef Daniel Tomuța, primarul orașului.

După care, la rândul dumnealui, a invitat și alți invitați pe scenă, rugându-i să adreseze câteva cuvinte publicului prezent pe platou. Primul chemat pe scenă a fost domnul președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, care a dat de înțeles că „ne aflăm într-o sărbătoare pe care cetățenii acestei comunități o sărbătoresc Zilele Orașului Sântana, iar eu vă doresc să aveți sănătate, care este cea mai de preț, că degeaba avem de toate și nu avem sănătate că nu am rezolvat nimic. Și mai ceva: să fim mai buni unii cu alții“. După terminarea discursului, microfonul i-a fost înmânat domnului vicepreședinte Ionel Bulbuc, că doar este fiu al zonei, care a precizat că „am scăpat de masca aia care am purtat-o atâta vreme. Eu vă doresc multă sănătate și distracție plăcută“, iar la încheierea discursurilor de pe scenă a participat și domnul senator Ioan Cristina, care a precizat: „Sunt mândru de invitația pe care mi-a făcut-o alesul dumneavoastră, domnul primar Daniel Tomuța, căruia îi mulțumesc de felul cum văd că este organizată activitatea aceasta de zilele comunității și așadar vă mulțumesc și vă doresc sănătate“.

Pe platoul unde era organizat evenimentul era plin de comercianți, cu diferite produse, veniți și din alte județe.

Ordinea era asigurată de jandarmerie și poliție, dar nu mai sunt scandalagii pe la diferite activități și asta se datorează prezenței jandarmeriei, în primul rând și bineînțeles a colegilor lor polițiști.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției