Două zile de activităţi în comuna Almaş

0
569

Săptămâna trecută în comuna Almaş s-au desfăşurat două zile de activităţi culturale care au fost destul de încărcate.
Prima zi a avut loc în satul Cil şi Nedeia Almăşeană în centrul comunei în locul unde se află piaţa agroalimentară, conform obiceiului, după sărbătoarea Sfintei Mării, aceste două zile de activităţi au suferit o amânare anul acesta.
Sâmbăta trecută la ora 10,00 a fost momentul în care a avut loc deschiderea oficială de către Aurel Costea, viceprimarul comunei Almaş. La eveniment au fost prezenţi consilieri locali, reprezentanţi ai CJA şi de­putaţi.
La târgul expoziţional de animale cu păsări, câini, pisici şi produse ecologice naturale, au participat localnici şi cu animale din comunele vecine. Au fost derulate activităţi sportive, oină şi fotbal, iar după-masă a avut loc un program cultural cu diferite ansambluri din zonă, în deschidere au fost prezentate câteva dansuri din zonă, ansamblul Pădureanca de la Chisindia, un ansamblu de renume de care se ocupă foarte mult profesorul Rus care se deplasează şi îi susţine prin judeţ. A mai cântat pe scenă Radu Ban, cântece moţeşti, Oana Stana şi tânăra solistă bihoreană Monica Blaga cu un repertoriu de pe Crişuri, apla­udând-o cei prezenţi.
Premii pentru participanţi
Toţi cei prezenţi care au participat cu animale, păsări, albine au fost premiaţi cu diferite sume de bani, în primă fază au fost premiaţi cei cu animalele mai frumoase cum ar fi: Nicolae Ancateu din Cil, Petronela Farcaş din Joia Mare, Mihai Daşcău din Cil, Marius Darău din Pescari cu un exemplar de cabalină, Naomi Vârcuş din Almaş cu un căţeluş de rasă şi mulţi alţii cu alte îndeletniciri.

Comisia de evaluare a fost destul de drastică cu concurenţii, aceasta avându-i în componenţă pe dr. Vasile Daşcău medic veterinar, Aurel Costea viceprimarul comunei, Beniamin Buncuşel şi Vasile Mecea. După stabilirea premiilor tuturor li s-au atribuit anumite sume simbolice de bani, după care a fost organizată o tombolă, cei câştigători s-au întors acasă cu obiecte de uz casnic. Viceprimarul comunei le-a mulţumit crescătorilor de animale care s-au deplasat la expoziţie. Acesta a mai precizat faptul că munca s-a şi a primarului se vede cu ochiul liber şi că această comună este foarte gospodărită şi că în acest moment se lucrează la Valea care traversează satul Cil şi este dalată cu dale din beton. Pur şi simplu zona nu mai este recunoscută după lucrările executate şi care încă se mai execută. Mai sunt două străzi paralele de asfaltat şi pe urmă toată comuna va fi asfaltată în întregime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.