Două zile de pedalare şi alergare pe traseul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba

0
370

supermaraton[1]

Aproximativ 1.000 de concurenți au luat startul, sâmbătă şi duminică, la cea de-a XVIII-a ediție a supermaratonului Békéscsaba – Arad – Békéscsaba, care se desfășoară pe un traseu din Ungaria și România.

La ediția din acest an a Supermaratonului s-au înscris peste 750 de ciclişti şi 200 de alergători, dintre care 10 au concurat individual şi 150 au concurat cu rolele, la ştafetă de 2 persoane şi la stafetă de 5 persoane.

Concurenții au de parcurs în cele două zile ale Supermaratonului 200 de kilometri.

Prima etapă, de la Békéscsaba la Arad, prin Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, măsoară 100 kilometri şi s-a desfăşurat pe traseul Békéscsaba– Szabadkigyós– Újkigyós – Pusztaottlaka– Medgyesegyháza – Mezőkovácsháza – Battonya– Turnu – Variaş  – Arad.

Startul a fost dat sâmbătă, la ora 9.00 (ora Ungariei), la Békéscsaba, de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă şi Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

De asemenea, la linia de sosire din centrul Aradului, concurenţii au fost întâmpinaţi de Levente Bognar, viceprimarul Aradului şi de Farkas Peter, primarul oraşului Bekescsaba.

“Este un eveniment transfrontalier deosebit, care are o istorie. A început în urmă cu 18 ani, cand trecerea graniţelor se făcea cu paşaportul. Atunci, mesajul evenimentului a fost deschiderea frontierelor. Acum, ne când apropiem tot mai tare să intrăm în spaţiul Schengen, supermaratonul este evenimentul care poate fi dat ca exemplu în ceea ce înseamnă prietenia între două oraşe din două ţări”, a spus Levente Bognar.

La rândul său Farkas Peter, primarul oraşului Bekescsaba, a transmis felicitări concurenţilor şi a urat succes municipalităţii arădene în demersul pentru obţinerea titulului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Concurenții au spus că pe drum au întâmpinat probleme din cauza ploii şi a vântului puternic, care i-a făcut să crească efortul pe unele porțiuni de traseu.

“A fost greu, dar frumos. A fost soare, ploaie, vânt, deci, de toate. Am avut probleme şi cu unii colegi care nu au colaborat deloc pe traseu. Ar trebui repetate mai des acest gen de acţiuni”, a spus unul dintre participanţii la supermaraton.

În cea de a doua zi a Supermaratonului, de la Arad spre Bekescsaba, sportivii vor avea de parcurs returul aceluiaşi traseu, startul ffind dat din centrul Aradului, la ora 9.00, în prezenţa viceprimarului Levente Bognar.

Premierea câștigătorilor a avut loc la Bekescsaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.