Cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Comunei Șiria a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Evenimentul a avut loc pe Stadionul „Otto Greffner”, iar organizarea a fost ireproșabilă, ceea ce i-a făcut pe mulți să aducă numai cuvinte de laudă la adresa primarului Valentin Bot. „Nu știu dacă primari ca primarul nostru mai sunt doi în județ. Am participat și la alte serbări câmpenești, dar la Șiria l-am văzut pe primar că este tot timpul în mijlocul cetățenilor. De altfel și numărul spectatorilor a fost impresionant”, a declarat un șirian cu care am stat de vorbă. Un altul ne-a spus: „Avem un primar fără pereche. Noi suntem pentru dumnealui, iar el este pentru noi.”
Trebuie spus că organizatorii ediției din acest an a Zilelor Comunei Șiria au fost Primăria, Consiliul Local, Consiliul Județean și Centrul Cultural Județean. „La noi, la Șiria există o tradiție și de aceea lumea vine cu drag la Zilele Comunei în care s-a născut marele scriitor Ioan Slavici. De altfel, în ceea ce ne privește, ori de câte ori avem ocazia vorbim despre marile personalități ale comunei noastre”, a spus pe scenă primarul Valentin Bot.
Manifestările au început sâmbătă, la ora 17, cu jocuri interactive, printre cei prezenți numărându-se și umoristul bihorean Radu Moș, care a ținut publicul în permanență cu zâmbetul pe buze. Printre invitați, s-au mai numărat trupa IBAND, solista Melisa Țolea, iar cap de afiș a fost Andreea Bălan. Mai trebuie spus că sâmbătă, a fost ziua în care s-a făcut și premierea elevilor.
Duminică, stadionul a fost plin până la refuz
Duminică a fost o zi frumoasă, vremea ținând cu șirienii. Spectacolul a început la ora 15.30, cei doi prezentatori ai programului, Garofița Popa și Denis Bot veghind la ca artiștii să nu depășească timpul alocat. Pe scenă a fost invitat și primarul Valentin Bot, care a salutat publicul prezent la sărbătoarea comunei. „Zilele Comunei Șiria au ajuns în acest an la ediția a XIII-a. Tot în acest an sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Se împlinesc deci 100 de ani de când suntem și noi o singură nație și popor. Cu această ocazie declar sărbătoarea deschisă. În cele ce urmează, vom întâmpina Parada Portului Popular. Vor participa ansambluri din mai multe zone”, a spus primarul. Printre invitații șirienilor s-au numărat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și Cornel Popa, primarul comunei Hășmaș.
În ceea ce privește ansamblurile care au urcat pe scenă, acestea au fost: „Șiriana Junior” din Șiria și „Șiriana Junior” din Galșa, „Mugurașii” din Curtici, „Junii Șimandului” din Șimand, „Florile Mureșului” din Vladimirescu, „Șiriana Șiria” și Grupul Vocal „Podgorenii” din Șiria. Au mai încântat publicul soliștii vocali Alin Neag, Monica Blaga, invitat special fiind Vasilică Ceterașul, care a ridicat publicul în picioare. A fost urmat de Neda Ukraden, programul fiind încheiat de Aurel Tămaș, care i-a făcut pe mulți participanți să se prindă în horă. La final, a urmat un frumos foc de artificii care a luminat cerul comunei.

Recomandările redacției