Două zile de sărbătoare și voie bună, la Șepreuș

0
259

Săptămâna care tocmai s-a încheiat, a culminat cu activități culturale în județ, dar și cu caniculă. La Șepreuș, de când este în fruntea administrației ca primar Ioan Pintean, se organizează activități culturale în două după-amiezi de weekend, mai exact sâmbătă și duminică.
În prima zi, sâmbătă, s-a dat startul sărbătoririi zilelor comunei, și programul a continuat în cursul zilei de duminică, o zi chiar mai toridă decât prima. Sâmbătă, activitățile au debutat cu o rugăciune oficiată de preotul paroh, un moment deosebit, apreciat de cei prezenți, după care primarul Ioan Pintean le-a urat „Bun venit” tuturor celor care au participat la sărbătoare.
„Sărbătoarea comunei noastre a ajuns deja la cea de-a XII-a ediție. Mai departe, voi invita dansatorii să-și prezinte programul, deși este o căldură destul de mare, însă dragostea și dedicarea pentru ce am organizat astăzi aici, ne va ajuta să trecem mai ușor peste căldură și oboseală”, a precizat primarul Ioan Pintean.
În continuare, au urcat pe scenă mai multe ansambluri de dansuri din localitățile aflate în vecinătate – tineri îmbrăcați în costume tradi­ționale specifice zonei. E o bucurie să vezi copiii, care sunt instruiți în dansuri populare de la o vârstă fragedă și care chiar și în condiții de temperaturi ridicate, cu dăruire dansează pentru spectatori. Totodată, au urcat pe scenă cântăreți de muzică populară renumiți, care au creat o atmosferă plăcută.
Prima zi a sărbătorii zilelor comunei a început sâmbătă la ora 14.00 și a continuat până noaptea târziu. Pe parcursul programului, după deschiderea oficială și discursul primarului, au urmat dansurile populare, pe urmă au urcat pe scenă Simona Costin, Ionuț Mateș și Cornel de la Chișcău, urmat de Monica Blaga, Roxana Gudiu, Maria și Mihai Nemeș, interpreți care au creat o atmosferă de sărbătoare și voie bună.
A doua zi de sărbătoare la Șepreuș
Șepreușenii sunt foarte mulțumiți de activitatea primarului, astfel că ne-au povestit despre ce a realizat edilul în comună. „Domnul primar ne-a asfaltat străzile, a reabilitat școala și chiar a făcut construcții noi, cum ar fi noua capelă. Acum ne organizează sărbătoarea comunei în două zile, unde ne întâlnim mai ușor, ne strângem cu toții și stăm de vorbă”, spuneau niște cetățeni. „Primarul nostru a înființat și Ziua Pensionarilor, nu numai sărbătoarea comunei”, ne-a spus unul dintre cei prezenți. Într-adevăr, te bucuri când auzi cetățenii vorbind de un primar în așa fel, parcă îți vine să poposești mai des în comuna respectivă. De menționat este faptul că localnicii nu au fost descurajați de caniculă, ei participând în număr mare la sărbătoarea comunei.
În cea de-a doua zi, la Șepreuș programul a început tot cam la aceeași oră ca în ziua precedentă, cu Radu Moș și invitații lui, care au interpretat cântece și dansuri populare, urmați de Mile Povan, un solist de excepție, Andrada Cerna, cu formația „Crăișorii Moților” de la Tisa Nouă și Vlăduța Lupău. Formația a fost aplaudată frenetic de tot publicul, care a apreciat cum cântă și interpretează melodiile. Pe scenă au mai urcat Bebe Dragomir și Ionică Ardelean, care a rămas un prieten fidel al administrației din Șepreuș. Nu au lipsit nici de la Șepreuș politicieni din partea PSD, și din partea PNL a participat senatorul Ioan Cristina și Răzvan Cadar, vicepreședinte al CJA. La încheierea activității, a urmat un foc de artificii, care a iluminat tot Șepreușul timp de câteva minute.
Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.