Douăzeci de irakieni şi sirieni au fost opriți la granița cu Ungaria

0
239

În doar 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontierei Nădlac au depistat în urma acţiunilor derulate în zona de competenţă, douăzeci de cetăţeni irakieni şi sirieni, care folosind diferite metode au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Ieri, 14 decembrie, în jurul orei 22:30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, optsprezece persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Cei optsprezece cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Irak, adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani.

Azi noapte, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 29 ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România, marca Mercedes Benz, model Sprinter. Şoferul transporta role de aţă şi chibrituri pe ruta România – Austria.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, două persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Siria, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 20, respectiv 24 de ani. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini, și de trafic de migranți pentru şoferul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.