Douăzeci de persoane au fost găsite ascunse în mai multe lăzi din placaj

0
438

Mai multe persoane au fost prinse încercând să iasă ilegal din țară. Aceștia s-au ascuns, dar poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak i-au descoperit înainte să reușească. Ei au fost ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu paleți. În total, aceștia au fost douăzeci de cetăţeni venind din Iran, Afganistan, Irak, Somalia și India.
Descoperirea acestora a avut loc în data de 25 octombrie 2019, în jurul orei 22.10.
Aici s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român. El, în calitate de şofer al unei autoutilitare marca Renault Master, se presupunea că transporta paleți din România, cu destinaţia Austria.
Conform procedurilor, acesta a fost supus analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră făcând deci controlul amănunţit al mijlocului de transport.
Spre surprinderea acestora, în interiorul autoutilitarei au fost descoperite ascunse în 6 lăzi din placaj, douăzeci de persoane.
După ce au verificat fiecare persoană găsită, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Iran, Afganistan, Irak, Somalia și India. Ei au fost 12 bărbaţi, 3 femei și 5 copii, toții adulții având vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, iar minorii  între 15 și 17 ani.
În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.