Douăzeci și cinci de cetățeni din Sri Lanka,Bangladesh și alte țări au fost descoperiți la PTF Nădlac II (VIDEO)

0
464

La punctele de trecere a frontierei cu Ungaria sunt descoperite, zilnic, persoane de cetățenie străină, care încearcă să ajungă ilegal în vestul Europei, prin diferite modalități.

În data de 24.09.2020, în jurul orei 02:40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 33 ani. Şoferul conducea un automarfar înmatriculat în România care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pe ruta România – Anglia.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra automarfarului.Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, între paleți, douăzeci şi unu de cetăţeni străini.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, Sri Lanka, Irak, Afganistan, Siria, Iran, șaisprezeze bărbaţi și o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani şi patru minori cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani.

Marți, în jurul orei 18:50, în acelaşi punct de frontieră, s-a înregistrat, în baza unei informații primite de la lucrătorii din cadrul I.T.P.F Timișoara, un caz similar. Astfel, un alt cetăţean român, în vârstă de 28 ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară, conducând un microbuz, înmatriculat în Cehia.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, iar în interiorul microbuzului, într-un compartiment special amenajat între bancheta din spate și partea din față a compartimentului marfă, au fost descoperiţi ascunşi patru cetăţeni turci, având vârste între 26 şi 40 ani.

Toţi cetăţenii străini depistaţi ascunşi în cele două mijloace de transport au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferii români, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.