Douăzeci şi cinci de migranți, descoperiți într-un automarfar la Nădlac II

0
384

Nu mai puțin de douăzeci şi cinci de migranți, care încercau să iasă ilegal din ţară, au fost descoperiți într-un automarfar de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota.

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc E.M., în vârstă de 50 de ani, la volanul  unui ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca. Conform documentelor de însoţire, şoferul transporta role de aluminiu, cu destinaţia Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, in urma căruia, în interiorul semiremorcii, au fost descoperite ascunse douăzeci şi cinci de persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, sirieni şi iranieni, grupul fiind format din doisprezece bărbați, cinci femei şi opt minori. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, iar minorii între 1 şi 17 ani, cei în cauză intenţionând să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.