Douăzeci și opt de migranți, găsiți în două autoutilitare, la Nădlac II (VIDEO)

1
389

În fiecare zi, polițiștii de frontieră descoperă zeci de persoane care doresc să treacă granița ilegal, ori  cu documente false ori ascunși în vreun vehicul.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi în două autoutilitare conduse de un turc şi un bulgar, 28 de cetăţeni străini – 24 sirieni, doi turci și doi egipteni, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

Astăzi, în jurul orei 01.30, la Punctul De Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru control, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 54 de ani. Acesta conducea o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în Turcia și transporta piese auto pe ruta Turcia-Germania.

În urma efectuării controlului ,au fost descoperite ascunse în zona destinată transportului de marfă, printre marfă, 22 de cetăţeni străini.

Persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului Punctului de Trecere Frontieră Nădlac, pentru mai multe cercetări.

Polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre 22 de cetăţeni sirieni, doi minori şi douăzeci de bărbaţi. Adulţii aveau vârste cuprinse între 18 şi 46 ani, iar minorii aveau 15 şi 14 ani. Bărbații au declarat că doreau să ajungă în state din vestul Europei.

Marți seara, în jurul orei 23.00, tot la Punctul de Trecere Frontieră Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea controlului necesar, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar , în vârstă de 53 de ani, care conducea o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în Bulgaria. Bărbatul transporta rame de tâmplărie PVC, pe ruta Bulgaria-Franţa.

Şi în acest caz, au fost descoperite ascunse în zona destinată transportului de marfă, în interiorul mai multor rame de tâmplărie PVC, şase persoane.

Cei şase cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Punctului de Trecere Frontieră Nădlac, pentru a efectua mai multe cercetări.

După primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au aflat că este vorba despre cinci adulţi şi un minor, cetăţeni din Siria, Egipt şi Turcia. Cei cinci bărbaţi au vârste cuprinse între 24 şi 41 ani, iar minorul are 16 ani. Şi în acest caz persoanele doreau să ajungă în vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini. La finalizarea acestora se vor lua măsurile legale care se potrivesc situației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.