mareSpectacolul „Dovada” de David Auburn în regia lui Alexandru Berceanu este ultimul din cadrul programului de mega succes „Luna plină de teatru“ şi va avea loc joi, 31 ianuarie 2013 de la orele 19 în sala mare.
„Dovada” este povestea unei tinere enigmatice Catherine, a surorii ei care posedă o mare putere de manipulare, a genialului lor tată şi a unui pretendent neaşteptat. Toate aceste personaje nu sunt decât piese ale unui puzzle prin care se urmăreşte găsirea adevărului ascuns într-o misterioasă demonstraţie matematică. Din distribuţie fac parte actorii Ovidiu Ghiniţă (Robert), Cecilia Donat  (Catherine), Carmen Vlaga Bogdan (Claire) şi Alex Mărgineanu (Hal). Decorul este realizat de Doru Păcurar iar costumele de Mihaela Păcurar.
„Dovada” a fost pusă în scenă prentru prima oară la Manhattan Theater Club în mai 2000 şi a devenit productia cea mai longevivă de la „Amadeus” de Peter Shaffer încoace. Piesa lui Auburn a câstigat Premiul Pulitzer în 2001 şi apoi Premiul Tony pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, Daniel Sullivan, şi cea mai bună actriţă, Mary Louise Parker. După această piesă a fost realizat un film în 2005, avându-i în rolurile principale pe Gwyneth Paltrow şi Antony Hopkins.
Luna plină de teatru este un program al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad care se desfăşoară pe parcursul lunii ianuarie şi prin care se doreşte atragerea spre cultură a celor care nu frecventează în mod obişnuit sala de spectacol. Vor avea loc în total 19 reprezentaţii, la preţul special de 5 lei biletul. Pentru că până acum în cadrul programului „Luna plină de teatru“ majoritatea spectacolelor s-au jucat cu casa închisă, reprezentanţii instituţiei teatrale vă sfătuiesc să vă procuraţi din timp bilete.

Recomandările redacției