Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, s-a întâlnit cu un grup de investitori austrieci interesaţi de proiectele ce vor fi dezvoltate în regim de parteneriat public-privat (PPP) în România.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, delegaţia austriacă a fost formată din reprezentanţi ai unui grup specializat în servicii financiare care activează la nivel mondial şi ai unei companii interesate de dezvoltarea de proiecte de parteneriat public – privat în domeniul sănătăţii.

Dan Şova a prezentat delegaţiei austriece proiectele ce urmează a fi demarate în acest sistem şi a punctat disponibilitatea Guvernului în a-şi oferi ajutorul pentru investitorii străini ce se vor implica în realizarea unor astfel de proiecte complexe în România.

‘Guvernul României a iniţiat o nouă lege a PPP special pentru a încuraja investitorii străini să se implice cu succes în dezvoltarea proiectelor de anvergură ce sunt şi vor fi dezvoltate în România’ a declarat Şova.

Partea a doua a discuţiei a fost axată pe posibilitatea dezvoltării pe proiecte public – private în domeniul medical românesc. Astfel, demnitarul român a explicat membrilor delegaţiei din Austria avantajele dezvoltării unor astfel de parteneriate, în special, în centrele universitare cu tradiţie din România, cum ar fi Iaşi, Cluj şi Braşov.

Companiile austriece au investit în România, până în 2012, aproximativ 9,4 miliarde de euro, reprezentând 18% din totalul investiţiilor străine directe. Cifra plasează Austria pe locul doi în topul investiţiilor străine în România, după Olanda.

 

Recomandările redacției