Draga Olteanu Matei, înmormântată la Piatra Neamț, lângă soțul ei

0
319

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Draga Olteanu Matei a fost depus joi seara la cinematograful „Dacia Mon Amour” din Piatra Neamţ, unde oamenii care au iubit-o au putut să-și ia „rămas bun”. Înmormântarea a avut loc în 22 no­iembrie, la Cimitirul Eternitatea.
„Marea stea a teatrului și filmului românesc, Draga Olteanu Matei, a ajuns din nou pe scenă. De data aceasta însă, nu mai joacă! Lumina reflectoarelor Cine­matografului Mon Amour va răspândi tristețe în jur. Steaua Dragăi va lumina din cer”, a fost scris pe pagina cinema­tografului.
Duminică (22 noiembrie), la ora 9.30, cortegiul funerar a ajuns pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, unde a fost oficiat serviciul religios și a fost acordat onorul militar.
Conform programului, la ora 14.40, cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Eternitatea, cu oprire în fața Teatrului Tineretului. Marea actriță își va duce somnul de veci alături de soțul său, Ionel Matei, care a decedat în 2014.
La înmormântare a fost permisă pre­zența a maximum 100 de persoane. Participanții au purtat mască și au păstrat distanța între ei.
Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă marți noapte (18 noiembrie), la Spitalul „Sf. Spiridon”, din Iaşi, unde fu­sese internată în urmă cu câteva zile, pentru o hemoragie digestivă. Draga Olteanu Matei avea 87 de ani. Şefa UPU SMURD Iaşi a declarat că, în pofida eforturilor echipei medicale, starea actriţei s-a degradat, ea având multiple afecţiuni.
Actriţa Draga Olteanu Matei, memorabilă în teatrul şi filmul românesc, iubită de public şi respectată de colegi, a murit la vârsta de 87 de ani. A jucat în peste 90 de producţii cinematografice, 50 de piese de teatru şi 100 de producţii de televiziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.