Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Draga Olteanu Matei a fost depus joi seara la cinematograful „Dacia Mon Amour” din Piatra Neamţ, unde oamenii care au iubit-o au putut să-și ia „rămas bun”. Înmormântarea a avut loc în 22 no­iembrie, la Cimitirul Eternitatea.
„Marea stea a teatrului și filmului românesc, Draga Olteanu Matei, a ajuns din nou pe scenă. De data aceasta însă, nu mai joacă! Lumina reflectoarelor Cine­matografului Mon Amour va răspândi tristețe în jur. Steaua Dragăi va lumina din cer”, a fost scris pe pagina cinema­tografului.
Duminică (22 noiembrie), la ora 9.30, cortegiul funerar a ajuns pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, unde a fost oficiat serviciul religios și a fost acordat onorul militar.
Conform programului, la ora 14.40, cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Eternitatea, cu oprire în fața Teatrului Tineretului. Marea actriță își va duce somnul de veci alături de soțul său, Ionel Matei, care a decedat în 2014.
La înmormântare a fost permisă pre­zența a maximum 100 de persoane. Participanții au purtat mască și au păstrat distanța între ei.
Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă marți noapte (18 noiembrie), la Spitalul „Sf. Spiridon”, din Iaşi, unde fu­sese internată în urmă cu câteva zile, pentru o hemoragie digestivă. Draga Olteanu Matei avea 87 de ani. Şefa UPU SMURD Iaşi a declarat că, în pofida eforturilor echipei medicale, starea actriţei s-a degradat, ea având multiple afecţiuni.
Actriţa Draga Olteanu Matei, memorabilă în teatrul şi filmul românesc, iubită de public şi respectată de colegi, a murit la vârsta de 87 de ani. A jucat în peste 90 de producţii cinematografice, 50 de piese de teatru şi 100 de producţii de televiziune.

Recomandările redacției