Sefa Serviciului Anticoruptie care se ocupa de banii europeni in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, condus de Liviu Dragnea, este Ioana Maria Ardelean (foto), o cantareata de muzica populara.

Tanara a absolvit Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, SNSPA, si nu are niciun pic de experienta in functii publice, informeaza pesurse.ro.

In Declaratia de avere publicata pe site-ul MDRT la data de 27.05.2013, Ioana Maria Ardelean a trecut salariul castigat de la Partidul National Liberal, in valoare de 10.099 lei, precum si salariul castigat la MDRT – 24.688 lei.

De asemenea, aceasta a inscris in declaratie si cei aproximativ 2.000 de lei castigati pentru prestarea de „activitati artistice” pentru Consiliul Local Monor si alti 400 de lei castigati pentru aceeasi activitate primiti de la TVR.

Conform Declaratiei de Interese, Ioana Maria Ardelean este membru in Consiliul de Administratie al CNI si al Institutului de Cercetare si Dezvoltare in Constructii.

Numirea Ioanei Maria Ardelean se adauga unei lungi liste de promovari controversate in functii publice de mare responsabilitate facute de PSD. Acelasi Liviu Dragnea a sustinut-o pe deputata Catalina Stefanescu sa intre in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, in ciuda lipsei totale de experienta si expertiza, in timp ce partidul sau l-a numit recent in functia de secretar general adjunct al Institutului Cultural Roman pe Valentin Iovan, fost angajat la o Directie Sanitar Veterinara.

C.B.

Recomandările redacției